Het fruktsallad med spetskål

Het fruktsallad med spetskål
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En fruktsallad med lite hetta som förutom frukt innehåller spetskål.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Lägg gärna limen i micron ett par sekunder, då får man ut lite mer saft.

I Monica Eisenmans amerikanska brunch ingår
Het fruksallad med spetskål

Ägg florentine med lax


Amerikanska bananpannkakor


Smoothie på blåbär, banan och kokos


Mimosa, en drink med champagne och apelsinjuice

Se Monica laga amerikansk brunch


7 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 st blodgrapefrukt
  • 1 st apelsin
  • 0,5 st färsk ananas eller ca 5 dl ananas i bitar
  • 200 g spetskål, ca
  • 0,5 msk sambal oelek, ca eller efter smak
  • 1 dl färskpressad lime
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala grapefrukten och apelsinen med vass kniv och skär bort även allt det vita.
  2. Skär frukterna i bitar eller tärningar.
  3. Skala ananasen och skär den på samma sätt.
  4. Strimla kålen fint.
  5. Blanda sambal oelek, limesaft och socker.
  6. Rör ihop med frukt och kål i en bunke.
  7. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept