Lasagne verde

Lasagne verde
Foto: TV4

Lasagne verde

Av: Monica Dominique

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

En vegetarisk lasagne med lök, tomat, morötter och massor av härliga kryddor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 2 förp krossade tomater (à ca 370 g)
  • 4 morötter
  • 4 klyftor vitlök
  • timjan (efter smak)
  • mejram (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

béchamelsås

  • 250 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • ca 8-9 dl mjölk
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • muskot (efter smak)
  • lasagneplattor
  • riven ost

Gör så här

Fyllning

  1. Hacka löken och stek försiktigt i olivolja i en gryta.
  2. Tillsätt tomater, vitlök och kryddor.
  3. Låt sjuda i 15 minuter.
  4. Lägg i de skivade morötterna och sjud ytterligare 5 minuter.

Bechamelsås

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa i mjölet och späd med mjölken.
  3. Tillsätt salt och kryddor.

Lasagne

  1. Varva lasagneplattor i smord ugnsfast form med fyllningen och såsen och strö ost emellan varven.
  2. Grädda i 40 minuter i 200 grader.