Lasagne verde

Lasagne verde
Foto: TV4
4

Du behöver

Fyllning

  • 2 st gula lökar
  • 2 burkar krossade tomater, à ca 370 g
  • 4 st morötter
  • 4 st vitlöksklyftor
  • Timjan, efter smak
  • Mejram, efter smak
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Bechamelsås

  • 250 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8-9 dl mjölk, ca
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Muskotnöt, efter smak
  • lasagneplattor
  • riven god ost

Gör så här

  1. Fyllning
    Hacka löken och stek försiktigt i olivolja i en gryta.
  2. Tillsätt tomater, vitlök och kryddor.
  3. Låt sjuda i 15 minuter.
  4. Lägg i de skivade morötterna och sjud ytterligare 5 minuter.
  5. Bechamelsås
    Smält smöret i en kastrull.
  6. Vispa i mjölet och späd med mjölken.
  7. Tillsätt salt och kryddor.
  8. Lasagne
    Varva lasagneplattor i smord ugnsfast form med fyllningen och såsen och strö ost emellan varven.
  9. Grädda i 40 minuter i 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept