Äppelkompott med chokladsås och mandelflarn

Äppelkompott med chokladsås och mandelflarn
Foto: TV4

Äppelkompott med chokladsås och mandelflarn

Av: Monica Dominique

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

En äppelkompott med härlig chokladsås och krispigt mandelflarn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kompott

  • 6 äpplen
  • 1 dl strösocker

Chokladsås

  • 2 dl vatten
  • 2,4 dl strösocker
  • 2 dl kakao

Mandelflarn

  • 2 dl sötmandel, skållad och mald
  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Gör så här

Kompott

  1. Skär äpplena i stora bitar och sjud med sockret tills äpplena blir mjuka.

Chokladsås

  1. Koka upp vatten och socker.
  2. När blandningen bubblar, tag av kastrullen och vispa i kakaopulvret till en blank smet.
  3. Låt svalna, såsen tjocknar efter hand.

Mandelflarn

  1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt sjuda upp under omrörning.
  3. Klicka ut glest på en plåt med mjölat bakplåtspapper.
  4. Grädda i 225 grader tills kakorna får färg, ca 4 minuter.
  5. Låt svalna något innan flarnen med tunn kniv lossas från plåten.