Äppelkompott med chokladsås och mandelflarn

Äppelkompott med chokladsås och mandelflarn
Foto: TV4

En äppelkompott med härlig chokladsås och krispigt mandelflarn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

Kompott

  • 6 st äpplen
  • 1 dl socker

Chokladsås

  • 2 dl vatten
  • 2,4 dl socker
  • 2 dl kakao

Mandelflarn

  • 2 dl mandel, skållad och mald
  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Gör så här

  1. Kompott
    Skär äpplena i stora bitar och sjud med sockret tills äpplena blir mjuka.
  2. Chokladsås
    Koka upp vatten och socker.
  3. När blandningen bubblar, tag av kastrullen och vispa i kakaopulvret till en blank smet.
  4. Låt svalna, såsen tjocknar efter hand.
  5. Mandelflarn
    Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
  6. Låt sjuda upp under omrörning.
  7. Klicka ut glest på en plåt med mjölat bakplåtspapper.
  8. Grädda i 225 grader tills kakorna får färg, ca 4 minuter.
  9. Låt svalna något innan flarnen med tunn kniv lossas från plåten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept