Fivespicebiff

Fivespicebiff
Foto: Jonny Lindh
monica eisenman
monica eisenman

Fivespicebiff

Av: Monica Eisenman

Från: Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

12 ingredienser

En välkryddad fivespicebiff med äggnudlar och grönsaker. Receptet kommer från boken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.

Ketjap manis är en lite tjockare söt soja. Det är den mest populära sojan i Indonesien.

Se fler recept från

Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 blomkål
  • 200 g sparris
  • 250 g äggnudlar
  • ca 2 msk rapsolja
  • 1-2 tsk five spice, powder
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk honung
  • 2 msk ketjap manis

Gör så här

  1. Skär biffen i strimlor.
  2. Skala löken, dela och skiva den tunt.
  3. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Dela blomkålen i små buketter.
  5. Skär sparrisen i bitar.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Häll av vattnet.
  8. Koka upp lite lättsaltat vatten.
  9. Förväll blomkålen i ca 2 minuter och sparrisen i ca 1 minut.
  10. Häll bort vattnet och lägg grönsakerna åt sidan.
  11. Värm oljan i en wok eller stekpanna.
  12. Stek lök och vitlök på svag värme tills de börjar bli genomskinliga.
  13. Höj värmen något, tillsätt köttet och stek tills det får färg.
  14. Blanda i grönsakerna och krydda med five spice powder.
  15. Stek i ytterligare några minuter.
  16. Tillsätt soja, ostronsås, honung och ketjap manis och rör om.
  17. Blanda ner nudlarna och servera direkt.