Fivespicebiff

Fivespicebiff
Foto: Jonny Lindh
4

Du behöver

  • 400 g utskuren biff, ca
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 200 g sparris
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk rapsolja, ca
  • 1-2 tsk five spice powder
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk honung
  • 2 msk ketjap manis

Gör så här

  1. Skär biffen i strimlor.
  2. Skala löken, dela och skiva den tunt.
  3. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Dela blomkålen i små buketter.
  5. Skär sparrisen i bitar.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Häll av vattnet.
  8. Koka upp lite lättsaltat vatten.
  9. Förväll blomkålen i ca 2 minuter och sparrisen i ca 1 minut.
  10. Häll bort vattnet och lägg grönsakerna åt sidan.
  11. Värm oljan i en wok eller stekpanna.
  12. Stek lök och vitlök på svag värme tills de börjar bli genomskinliga.
  13. Höj värmen något, tillsätt köttet och stek tills det får färg.
  14. Blanda i grönsakerna och krydda med five spice powder.
  15. Stek i ytterligare några minuter.
  16. Tillsätt soja, ostronsås, honung och ketjap manis och rör om.
  17. Blanda ner nudlarna och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept