Kall gurksoppa med räkor

ca 30 min + 1 h i kyl
20 bufféportioner
Från Nyhetsmorgon

Monica Eisenmans goda soppa med gurka, vitlök och örter. Toppa med en räka och att servera som en del i en buffé. Låt soppan stå i kylskåpet i minst 1 timme så att den är riktigt kall vid serveringen.

12 maj 2013
Visa mer
ca 30 min + 1 h i kyl
20 bufféportioner

Du behöver

  • 1 kg gurka, skalad och urkärnad
  • 3 dl kall höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 3 dl gräddfil
  • salt och svartpeppar
  • 20 räkor
  • gräslök till garnering
  • 20 tandpetare

Gör så här

  1. Skär gurkan i bitar. Mixa gurka, buljong, balsamvinäger, vitlök, persilja och gräslök till en slät puré i matberedare eller med stavmixer.
  2. Rör i gräddfilen och smaka av med salt och peppar. Låt soppan stå i kylskåpet i minst 1 timme så att den är riktigt kall vid serveringen.
  3. Trä upp en räka på varje tandpetare.
  4. Fördela gurksoppa i kylda små glas, muggar eller skålar och lägg tandpetaren med räkan över kanten. Garnera med några gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept