Chokladmousse på mörk choklad

Chokladmousse på mörk choklad
Foto: TV4

Tuff brud i lyxförpackning - en lyxig chokladmousse med havssalt och röd chili.

Dryck
Denna rätt kräver en tuff matchning så varför inte ta in lite jordgubbar och gräddighet som kan bädda in kryddorna i ett lent täcke; Tequila Rose (art nr 697).

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 100 g mörk, fin choklad, minst 70 %, gärna högre
  • 0,5 dl honung eller socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st röd chilifrukt
  • några blad färsk mynta
  • flingsalt

Gör så här

  1. Vispa grädden löst.
  2. Vispa i en annan skål ägg och socker/honung fluffigt i cirka fem minuter.
  3. Bryt chokladen i en skål och smält i mikro eller över vattenbad.
  4. Rör då och då om med en slickepott.
  5. Skölj och finhacka chilin, och blanda den med chokladen.
  6. Vänd försiktigt ned äggsmeten i chokladen och tillsätt därefter grädden.
  7. Fördela chokladmoussen i portionsskålar och låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
  8. Toppa med flingsalt och myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept