Grillad aubergine med smak av Kaspiska havet

Med klassiska medelhavssmaker såsom vitlök, gurkmeja och krossade tomater. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st aubergine
  • 4 msk olja
  • 4 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad och stekt lök
  • 1 st ägg
  • hackad persilja eller mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på hög värme. Grilla auberginen i ugnen i 30 minuter. Ta bort auberginskalet och fin hacka aubergin köttet. Hetta upp oljan i en stekpanna, stek vitlöken lätt i olja tills den får lite färg. Lägg auberginen i stekpannan och rör i några minuter. Tillsätt gurkmeja, salt och peppar i auberginen, stek i 2 minuter. Tillsätt tomater till auberginen och låt puttra i några minuter tills vätskan kokat bort. Lägg upp på ett fat. Garnera med stekt lök och kokt ägg och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept