Yoghurt med gurka, mynta och rosenblad

Yoghurt med gurka, mynta och rosenblad
Foto: TV4

Yoghurt med gurka, mynta och rosenblad

Av: Monfared Arya

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Svalkande sås till heta rätter. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Riv eventuellt en vitlökslyfta och blanda ner i yoghurten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Sugen på att göra resten av rätten på bilden? Här hittar du receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 l yoghurt (turkisk eller grekisk)
  • 10 cm gurka
  • 2 msk torkad mynta
  • 2 msk rosenblad (torkade)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv gurkan på rivjärn. Blanda med yoghurt. Blanda ner myntan och rosenbladen yoghurten tillsammans med salt och peppar. Garnera yoghurtblandningen med färsk eller torkad mynta och rosenblad.