Timen Bagela och Ayran

Timen Bagela och Ayran
Foto: Jens Nordström
Från Nyhetsmorgon

Kyckling med ris och yoghurtdryck. En smakrik rätt som med fördel serveras med den svala yoghurtdrycken.

4 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

Timen Bagela (Kyckling med ris)

  • 6 dl ris
  • 1 dl matolja
  • 800 g bondbönor
  • 2 buntar dill
  • 1 st kyckling
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja

Ayran (yoghurtdryck)

  • 1 liter naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kallt vatten

Gör så här

  1. Timen Bagela: Krydda den delade kycklingen med salt, ingefära och gurkmeja. Lägg kycklingen i kastrull med lock och låt stå i medelvärme 30-45 minuter.
  2. Koka riset i 6 minuter, häll ut vattnet och lägg riset vid sidan om.
  3. Fräs bondbönor och dillen i olja och tillsätt ris, salt och bondbönor.
  4. Låt riset koka med oljan i 15 minuter. Servera riset med kycklingen
  5. Ayran: Blanda ingredienserna och mixa i matberedare eller med mixerstav. Klar att dricka!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept