Momo - Degknyten med köttfärs

POPULÄRT
Momo - Degknyten med köttfärs
Foto: TV4

Momo - Degknyten med köttfärs

Av: Jamyang och Lodoes - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

32 ingredienser

70 m

Tibetanska köttfärsknyten med en fräsch sallad och tre olika såser.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Deg

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten

Fyllning

  • 1 köttbuljongtärning
  • 0,5 dl vatten
  • 1 kruka gräslök
  • 1 gul lök
  • 18 g ingefära
  • 500 g köttfärs
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 kruka koriander
  • 8 krm salt

Säsongssallad

  • 65 g salladsmix
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 150 g fårost
  • pinjenötter, stekta i lite olja
  • solroskärnor, stekta i lite olja

Sås 1

  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 tomat, finhackad
  • 0,5 dl chilisås
  • 3 krm salt

Sås 2

  • 1-2 tsk chilifrukt, finhackad
  • 1 tomat, finhackad
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 0,5 dl sås
  • 3 krm salt

Sås 3

  • 1 tsk chilifrukt, hackad
  • 9 g ingefära, riven
  • 1 dl soja

Gör så här

Deg

  1. Blanda samman 
mjöl och vatten och knåda till jämn smet. När du knådat färdigt ta upp på mjölat bord och baka in lite mer mjöl. Kavla ut degen tunt, degen är tänkt som en tunn ”pizzadeg”.
  2. Stansa ut rundlar med dricksglas.

Fyllning

  1. Lös buljongtärningen i 0,5 dl vatten.
  2. Hacka gräslöken och löken. Skala och riv ingefäran fint. Blanda sedan samtliga ingredienser.
  3. Lägg en klick av fyllningen på degrundlarna, ca 1 msk fyllning. Vik ihop kanterna till en halvmåne och tryck till samt överlappa gärna kanterna lite.
  4. Lägg dem snyggt i ångkokare och koka ca 15 minuter.

Sallad

  1. Hacka och blanda alla ingredienser till salladen.

Såser

  1. Blanda alla ingredienser till såserna i separata skålar.