Blanda vetemjöl och florsocker i en skål eller i en matberedare. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen (eller kör i matberedare). Tillsätt äggulan och forma till en smidig deg.
Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Kavla ut degen och stansa ut tillräckligt stora cirklar som du klär små pajformar med. Nagga bottnarna med en gaffel.
Ställ formarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills bottnarna är gyllenbruna. Låt svalna.
Mojitocurd
Skölj limen noga. Riv det yttersta av skalen från limen.
Pressa saften ur tre av limen i en kastrull. Tillsätt strösocker, mynta och smör. Sjud upp så sockret löst sig. Sila saftblandningen till en annan kastrull.
Pressa den sista limen i en skål och blanda ut maizenan. Tillsätt i den varma blandningen och rör om.
Vispa upp äggen lite lätt, vispa ner i saftblandningen.
Sjud upp blandningen igen och vispa tills krämen tjocknat.
Häll upp krämen i en skål. Klä in ytan med plastfilm. Låt svalna.
Italiensk maräng
Koka upp vattnet med 1,25 dl av strösockret i en kastrull tills blandningen är 120 grader.
När blandningen är 116 grader, vispa äggvitorna till ett hårt skum i en köksmaskin.
Vispa ner sockerlagen i en tunn stråle i äggvitorna, undvik bunken och vispen. Vispa tills marängen är kall och stabil.
Sockerdekor
Häll vatten och strösocker i en kastrull. Koka upp sockerblandningen tills den når en temperatur på 145-150 grader.
Häll upp sockerlösningen på bakplåtspapper och låt stelna. Bryt av små bitar.
Montering
Fyll pajskalen med en klick mojitocurd. Tryck ner ett hallon i curden.
Spritsa med en rostyll en ros med den italienska marängen på curden. Bränn av med gasbrännare.
Skär limen i små bitar.
Dekorera med en liten bit lime, färsk mynta och sockerdekor.