Mockebokaka med grädde

Mockebokaka med grädde
Foto: TV4

Mockebokaka med grädde

Av: Johan - Köpenhamn

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

Det här är en riktigt god chokladkaka som går att variera i all oändlighet. Pröva ha i polkagris, mintchoklad, eller varför inte marshmallows?  

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • smör, till formen
  • 1-2 msk ströbröd, till formen
  • 125 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4-5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Servering

  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör genom att ta en klick på en bit hushållspapper och smörj runt. Skaka sedan runt ströbrödet så att det fastnar på kanterna i en springform.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör i strösocker och sikta ner vetemjöl, kakao, och vaniljsocker. Rör runt. Rör i 2 ägg (absolut inte vispas). Häll smeten i formen och kör in i ugnen.
  3. Tricket är att den ska vara inne 15-17 min, absolut inte mer för då blir den torr.
  4. När den svalnat och stelnat pudrar man först över lite florsocker och dekorerar efter smak.
  5. Servera med lättvispad grädde.