En rulltårta med god smak av kaffe. Vill du göra den ännu mer “vuxen”, byt ut vattnet i fyllningen mot konjak eller mörk rom.
Ingredienser
bitar
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
0,5 dl kaffegrädde
Fyllning:
100 g smör, mjukt
1 msk snabbkaffepulver
2 dl florsocker
2 äggulor
Till formen:
smör
vetemjöl
strösocker
Gör så här
Värm ugnen till 250°
Lägg ut ett bakpapper i en långpanna, pensla eventuellt lätt med smält smör och mjöla över. Vispa ihop ägg och socker vitt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Rör ner grädden och bred ut smeten i långpannan.
Grädda på nedersta falsen 5 minuter. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper när den kommer ur ugnen. Lägg en urvriden handduk över och låt den svalna.
Blanda ut snabbkaffet i 1 msk vatten. Rör ihop fyllningen och bred den över. Rulla ihop från kortsidan och lägg rullen med skarven ned i kylen att kallna innan den serveras.