Moccabakelse

Moccabakelse
Foto: TV4

Choklad och kaffe är smaker som gifter sig bra. De här läckra små bakelserna passar lika bra efter middagen som till kaffe eller te.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 msk pulverkaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten
  • Övrigt:
  • 12 st Muffinsformar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smält smöret och rör ihop med ägg, socker, kaffepulver och vaniljsocker. Blanda ner 2 dl vetemjöl.
  2. Ta undan en knapp deciliter av smeten och rör ner kakaopulvret. Fördela kakaosmeten i formarna. Fördela sedan moccasmeten ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna.
  3. Rör samman florsocker, kaffepulver och vatten till glasyren. Skeda glasyr över bakelserna och strö över strössel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept