Mjöl- och mjölkfria raggmunkar

Mjöl- och mjölkfria raggmunkar
Foto: TV4

I klassisk raggmunk ingår både mjölk och mjöl. De här är lagade utan mjölk och med potatismjöl som bindemedel. Gott till är stekt fläsk och lingonsylt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10-12 medelstora potatisar
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • finriven muskotnöt
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Till servering:

  • stekt, rimmat fläsk
  • lingonsylt eller rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den fint. Blanda ner ägget och potatismjölet. Krydda smeten med muskotnöt, salt och peppar. Om du vill kontrollera kryddningen kan du steka ett litet prov och smaka av.
  2. Stek ganska tunna plättar i smör i het panna. Vänd efter några minuter och stek färdiga på andra sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept