Mixed grill med två såser

Mixed grill med två såser
Foto: TV4

Det är väldigt festligt att grilla flera olika saker på utegrillen. Tänk bara på de olika grilltiderna och anpassa grillningen efter dem. Läckra såser sätter pricken över i:et.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bratwurst
  • 4 baconskivor
  • 4 skivor marinerad fläskfilé
  • 400 g fransyska
  • 400 g kalkonfilé

Honungssenapssås:

  • 5 msk söt senap
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • några droppar HP-sås
  • några droppar worcestershiresås
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 dl neutral olja
  • 2 msk flytande honung

Whiskysås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 cl whisky
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Honungssenapssås: Rör samman senap, vinäger, HP-sås, worcestershiresås, socker, salt och vitpeppar. Blanda ner oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Rör ner honungen.
  2. Whiskysås: Smält smöret och rör ner mjölet. Spä med buljong och grädde, lite i taget, under omrörning. Krydda med whisky, soja, salt och peppar.
  3. Grilla korven och köttet, servera med stekt potatis, grönsaker och de olika såserna. Grilltider: Bratwurst 2-3 minuter totalt, baconskivor 1 minut totalt, fransyska i 1 1/2 cm skivor 2-3 minuter per sida, kalkonfilé i 2 cm skivor 3-4 minuter per sida.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept