Mixat grillspett

Mixat grillspett
Foto: TV4

Detta är ett spett med blandat kött och grönsaker, och kallas rätt och slätt för Mixed Grill på menyer utomlands. Servera de goda spetten med en rad olika såser, gärna en Rhode Island och en Aioli. Även yoghurtmarinaden kan användas som sås och tillbehör. Servera med ris eller potatissallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g benfritt lammkött
  • 300 g fläskfilé
  • 2 st paprikor, i bitar
  • 2 st bananer, i stora bitar
  • rapsolja
  • Marinad:
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk ingefära, mald
  • saft av 1 citron
  • salt

Gör så här

  1. Dela köttet i mindre bitar, lägg i plastpåse. Blanda marinaden och slå i.
  2. Lägg i kyl ett par timmar. Låt köttet rinna av. Varva på spett med grönsakerna.
  3. Pensla med olja och vänd runt över glöden tills köttet är klart.
  4. Kokt ris till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept