Mixad entrésoppa med brödkrutonger

Mixad entrésoppa med brödkrutonger
Foto: TV4

En mixer eller mixerstav är till god hjälp när du ska laga den här lena, goda soppan. Servera den som förrätt och bjud krispiga krutonger till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 stora potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 1,25 liter grönsaksbuljong

Till servering:

  • 250 g broccoli
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk oregano
  • Brödkrutonger:
  • 4 dagsgamla vita brödskivor
  • 20 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • vitlökspulver

Gör så här

  1. Krutonger: Skär av kanterna på brödet. Tärna brödet. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret är nötbrunt är det dags att lägga i krutongerna. Stek dem runt om i smöret till de är gyllengula och krispiga. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Det går också bra att pressa över färsk vitlök. Ta upp krutongerna och lägg dem på hopvikt hushållspapper.
  2. Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i mindre bitar. Fräs purjon i smöret i soppgrytan. Krydda med timjan.
  3. Häll på krossade tomater och vatten och låt koka upp. Lägg i buljongtärningen, morötter och potatis. Koka grönsakerna mjuka. Mixa soppan, lite i taget. Häll tillbaka i soppgrytan. Låt soppan få ett uppkok före servering. Servera med brödkrutongerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept