Zucchini med kräftstjärtar

koket.se
Zucchini med kräftstjärtar
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Zucchini med kräftstjärtar

10 ingredienser

30 min

Ugnsbakad zucchini med curry, krondill och mandel. Serveras med kräftstjärtar

Se fler recept från

Mitt kök

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g zucchini, i skivor, 1,5 cm tjocka
  • 2 tsk curry
  • olja, till stekning
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • krondill (eller dill)
  • 2 tomater, skållade och skalade, skurna i tärningar
  • 4 dl gräddmjölk (hälften av varje)
  • 1 förp sötmandel, flagad (à 80 g)
  • 1 förp kräftstjärt

Gör så här

  1. Stek zucchini med lite curry i olja i omgångar. Lägg upp i ugnsfast form.
  2. Fräs lök och vitlök med lite curry i olja.
  3. Tillsätt krondill, tomattärningar och gräddmjölk. Koka upp.
  4. Häll currygrädden över zucchinin och strö över mandel.
  5. Baka klart i ugn i 200 grader i ca 10 minuter.
  6. Servera med ris eller potatis om ni vill!