Vegetarisk currygryta med paprika

Vegetarisk currygryta med paprika
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 msk curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 st tomat, bitar
  • 3 st vitlöksklyftor, hackad
  • 1 bit ingefära, hackad
  • 1 st blomkålshuvud, buketter
  • 2 st paprikor, stora bitar
  • 2 st aubergine, stora bitar
  • 1 st broccoli, buketter
  • 1 kruka koriander
  • 1 st lime, saften
  • olja att fräsa i
  • smör att steka i
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Vegetarisk currygryta
    Vänd paprika, blomkål och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn ca 20 min på 175 grader.
  2. Fräs currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt gul lök, tomat, ingefära och vitlök.
  3. Fräs allt i några minuter och häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra ca 20 minuter.
  4. Stek auberginebitarna gyllenbruna i smör, salta.
  5. Mixa currysåsen slät i en blender tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.
  6. Lägg upp grönsakerna i en djup tallrik och häll såsen på. Servera kokt ris eller bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept