Varmrökt lax med rosmarinkräm

Varmrökt lax med rosmarinkräm
Foto: TV4
Från Mitt kök

Varmrökt lax med rosmarinkräm och sötsura grönsaker. Receptet är beräknat till fyra personer.

16 maj 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g varmrökt lax
  • 200 g crème fraiche
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 morötter, tunna skivor
  • 2 vårlökar, tunna skivor
  • 1 rödlök, tunna skivor
  • 0,5 fänkål, tunna skivor
  • 0,25 blomkålshuvud, små buketter
  • 1 ask sockerärtor, strimlade

Inläggningslag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl ättika

Gör så här

  1. Värm inläggningslagen tills sockret smälter.
  2. Lägg i grönsakerna och låt dem gärna dra i en timme.
  3. Vispa crème fraichen, skär rosmarinen fint och blanda i.
  4. Salta och peppra.
  5. Bryt laxen och lägg på ett fat.
  6. Klicka ut krämen på laxen, sila grönsakerna och toppa med dem.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept