Varma mackor med tre sorters ost

20 min
4 mackor
Varma mackor med tre sorters ost
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lyxiga varma mackor med mozzarella, lagrad svecia och ädelost.Hur goda som helst, vi lovar att du inte kommer att bli besviken!

2 mars 2015
Visa mer
20 min
4 mackor

Du behöver

  • 8 skivor formbröd
  • 8 msk crème fraiche
  • 200 g mozzarella
  • 100 g lagrad svecia
  • 100 g ädelost, typ roquefort
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 silverlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att skiva löken tunt och stek den sedan i smör, den ska bli mjuk utan att den tar färg. När den är mjuk, slå på vinäger och låt koka in.
  2. Skiva och riv upp all ost i mindre bitar. Lägg fyra bröd i botten, strö över löken och fördela osten jämnt ovanpå. Toppa med lite chiliflakes. På med ett toppbröd och tryck till ordentligt.
  3. Stek alla mackorna på medelhög värme i olja och smör i några minuter på varje sida. Lyft ur stekpannan när de fått färg, skär sedan bort kanterna, dela på mitten och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept