Våfflor med parmesan och sidfläsk

koket.se
Våfflor med parmesan och sidfläsk
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Våfflor med parmesan och sidfläsk

13 ingredienser

Matiga parmesanvåfflor som toppas med stekt sidfläsk, silverlök och crème fraiche.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk honung
  • 3 dl vatten
  • salt

Topping

  • 2 silverlökar, tunt skivade
  • 1 kruka persilja
  • 200 g rimmat sidfläsk, strimlat (eller rökt sidfläsk)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl parmesanost, riven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och riv i parmesanost.
  3. Tillsätt honung och hälften av vattnet och rör ihop.
  4. Häll i resten av vattnet och det smälta smöret och vispa till en slät smet.
  5. Strimla fläsket och stek tillsammans med tunna skivor av silverlök.
  6. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn.
  7. Toppa våfflorna med crème fraiche, fläsket och löken. Avsluta med parmesan, hackad persilja och nymalen svartpeppar.