Våfflor med parmesan och sidfläsk

Våfflor med parmesan och sidfläsk
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk honung
  • 3 dl vatten
  • salt

Topping

  • 2 silverlökar, tunt skivade
  • 1 kruka persilja
  • 200 g rimmat sidfläsk eller rökt sidfläsk, strimlat
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesanost, riven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och riv i parmesanost.
  3. Tillsätt honung och hälften av vattnet och rör ihop.
  4. Häll i resten av vattnet och det smälta smöret och vispa till en slät smet.
  5. Strimla fläsket och stek tillsammans med tunna skivor av silverlök.
  6. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn.
  7. Toppa våfflorna med crème fraiche, fläsket och löken. Avsluta med parmesan, hackad persilja och nymalen svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept