Ugnsrostad kyckling med gorgonzola

40 min
4
Ugnsrostad kyckling med gorgonzola
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

  • 1 kruka basilika
  • ca 2 klyftor vitlök
  • 0,5-1 chili
  • ca 0,5 dl olivolja
  • 1 zucchini
  • 1 stor rödlök
  • 1 kg kycklingben
  • 250 g körsbärstomater
  • salt och svartpeppar
  • kalamataoliver
  • 75-100 g gorgonzola, eller fetaost
  • färsk basilika, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa basilika, vitlök och chili med olja tills du får en slät blandning. 
  2. Skär zucchini och rödlök i mindre bitar och lägg i en ugnsform med kycklingben och tomat. 
  3. Ringla örtoljan över och blanda noga. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta kycklingen och grönsakerna i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Om grönsakerna börjar få för mycket färg kan du täcka över formen med ugnsfolie sista tiden. 
  5. Toppa med oliver, ost bruten i bitar samt färsk basilika. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept