Två sorters senap till julskinkan

Från Mitt kök

Två sorters julsenap till julskinka, recept från Mitt kök. Testa att griljera din julskinka med panko, frasigt asiatiskt ströbröd.

18 december 2012
Visa mer

Du behöver

Senap nr 1

  • 2 msk gula senapsfrön
  • 2 msk bruna senapsfrön
  • 4 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 0,75 dl senapspulver

Senap nr 2

  • 2 dl skånska senap
  • 1 st apelsin, skal
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 msk senapspulver
  • 1 msk honung

Grilljering

  • 1 st färdigkokt skinka
  • 1,5 dl senap
  • Pankoströbröd

Gör så här

  1. Senap nr 1
    Mortla senapsfröna och häll ned krosset i en kastrull. Tillsätt vinäger och vatten och låt koka upp. Låt svalna, tillsätt senapspulvret och smaka av med honung.
  2. Senap nr 2
    Blanda ingredienserna och smaka av med honung.
  3. Griljering med pankoströbröd
    Ta av nätet på skinkan. Blanda senap och äggula, bred på senapsblandningen på skinkan och strö över ströbrödet. Griljera i ugnen på cirka 225 grader i cirka 15-20 minuter tills griljeringen fått fin gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept