Torsk med smörsvängda tomater

Torskfilé med smörsvängda tomater
Foto: TV4
4

Du behöver

Snabbrimmad torskfilé

  • 600 g torskfilé
  • salt till rimning

Smörsvängda tomater

  • 175 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g tomater
  • 1 rödlök
  • 1 paket alfa-alfagroddar
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 knippe färsk basilika

Gör så här

  1. Snabbrimmad torsk
    Rimma fisken genom att salta ordentligt, låt stå i 20 minuter till 2 timmar beroende på hur fast du vill ha den. Baka sedan torsken i ugnen i 120 grader i 10 minuter.
  2. Smörsvängda tomater
    Skär tomaterna i klyftor och hacka rödlök och vitlök.
  3. Bryn smöret i en stekpanna.
  4. Sväng runt röd- och vitlöken i det brynta smöret, tillsätt tomaterna och vitvinsvinägern.
  5. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
  6. Servera torsken med tomatsåsen och toppa med alfa-alfagroddarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept