Torsk med kål och pepparrot

30 min
4
Torsk med kål
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 1 huvud spetskål
  • 1 huvud savoykål
  • 100 g smör
  • 100 g vällagrad ost, riven
  • 1 dl färsk pepparrot, riven
  • 4 msk färska hasselnötter, grovhackade
  • 1 kruka körvel
  • 1 citron
  • 1-2 dl vatten
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att skära bort eventuella ben på fisken. Dela upp i fyra portionsbitar.
    Lägg fisken i en ugnsfastform, vänd den i olivolja och salta runt om. Låt den vila några minuter innan den går in i ugnen.
  2. Skär av botten på både spetskål och savoykål, bryt sedan loss bladen på kålhuvudena.
  3. ”Krossa” sedan venen eller stammen som går i varje kålblad så den är mjuk. Skär ner bladen i decimeter stora bitar. I en större kastrull, koka upp ca 1-2 dl välsaltat vatten tillsammans med 100 g smör. Lägg sedan ner kålbladen, savoykålen längst ner och fortsätt sedan med spetskålen. Vattnet behöver inte täcka bladen. Låt koka med lock i ca 5 minuter.
  4. Hacka hasselnötterna och rosta i en het panna, de är klara när det börjar dofta gott.
  5. In med torsken på 225 grader i ca 7-10 minuter.
  6. Ta ut fisken ur ugnen, lägg kål i botten av tallriken, fortsätt med fisken, riven pepparrot och riven lagrad ost. Avsluta med hasselnötter, körvel och en klyfta citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept