Torsk med brynt smör och pepparrot

Torsk med brynt smör och pepparrot
Foto: TV4
4

Du behöver

Torsk med pepparrot

  • 600 g fisk
  • 300 g räkor
  • 6 st ägg
  • 15 cm pepparrot
  • 1 st citron
  • 1 kruka dill
  • 200 g smör
  • 600 g potatis
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Torsk med pepparrot
    Tornera, dvs skala potatisen med kniv så att du får sex kanter. Spara det som skärs bort, kan tex. friteras.
  2. Koka potatisen i saltat vatten samt koka äggen i ca 6 minuter.
  3. Riv redan äggen på ett rivjärn på den grova sidan. Blanda rivet ägg med skalade räkor och nyriven pepparrot i en bunke. Tillsätt hackad dill och blanda runt.
  4. Skär klyftor av citronen.
  5. Stek sedan fisken först i en varm panna i olja, sänk sedan temperaturen och fortsätt steka på andra sidan i smör. Slå det smälta smöret hela tiden över fisken så att den ger smak och tillagar den.
  6. Bryn avslutningsvis 200 g smör i en kastrull, spara en klick smör till slutet för att kyla ner det brynta smöret. Rör med jämna mellanrum i kastrullen så att det inte bränner. När smöret fått en bärnstensfärg och doftar nötigt är det klart. Ta bort det från värmen och blanda ner den sista klicken smör.
  7. Servera fisken med kokt potatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg och pepparrot samt brynt smör och en citronskiva.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept