Tommys traditionella dillkött

ca 2 h
4
Tommys traditionella dillkött
Foto: TV4
Från Mitt kök

Långkokt kalvhögrev smaksatt med dill, lagerblad och vitpeppar. En matklassiker som aldrig går ur tiden.

8 december 2012
Visa mer
ca 2 h
4

Du behöver

  • 800 g kalvhögrev
  • 3 morötter
  • 0,5 purjolök
  • 50 g dill
  • 2 lagerblad
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl ättika
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk dillfrön
  • 5 vitpepparkorn
  • maizenaredning
  • salt

Gör så här

  1. Skär köttet i 2x2 cm tärningar. Lägg i köttet i en kastrull och häll i vatten så att det täcker.
  2. Koka i 2 min och skumma av skummet som lägger sig på ytan.
  3. Skär morötter och purjolök i 3 cm tjocka skivor och tillsätt i kastrullen. Lägg i lagerblad, dillfrön och vitpepparkorn.
  4. Låt koka på låg värme i ca 2 h. Låt inte koka tort utan tillsätt vatten så att det hela tiden
    täcker köttet.
  5. Koka tills köttet är mört och faller sönder. Tillsätt grädden, koka upp. Smaka av med socker
    och ättika. Lite i taget till önskad smak.
  6. Red av med majzena-redning.
  7. Hacka dillen och lägg i kastrullen. Servera köttet med kokt potatis
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept