Tommys snabba kalops

25 min
4
Tommys snabba kalops
Foto: TV4
Från Mitt kök

Snabb och enkel variant på klassikern kalops. Görs på lövbiff, lök, morötter och inlagda rödbetor.

14 oktober 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 500 g fint strimlat nötkött, typ biff, lövbiff eller mörat innanlår
  • 1,5 gula lök
  • 2 tsk stött kryddpeppar
  • 2 morötter
  • 2 lagerblad
  • 6-7 dl kalvbuljong
  • 4 inlagda rödbetor
  • 1 kruka bladpersilja
  • maizenaredning
  • potatis, till servering
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Strimla ner köttet och stek det på hög värme i neutral olja. Köttet ska få färg och yta, dra sedan av från värmen.
  3. Skär ner morötterna och löken i skivor. Tillsätt till stekpannan när köttet fått yta.
  4. Låt det steka så löken mjuknar, slå sedan på lagerblad och kryddpeppar. Fortsätt med buljongen och låt det koka i några minuter så morötterna mjuknar.
  5. Red av såsen så den tjocknar något, inte som en stuvning, den ska fortfarande vara simmig men inte vattning.
  6. Skiva rödbetorna och lägg i pannan, toppa med persilja och servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept