Tommy Myllymäkis köttfärssås

koket.se
Tommy Myllymäkis köttfärssås
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommy Myllymäkis köttfärssås

15 ingredienser

40 min

Tommy Myllymäkis recept på köttfärssås med vitt vin, champinjoner och färska tomater.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • olivolja, enkel att steka i
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 200 g champinjoner, skivade/rensade
  • 50 g rökt sidfläsk, i små bitar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk färsk timjan, finhackad
  • 2 tsk färsk oregano, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Servering

  • spaghetti
  • parmesanost

Gör så här

Tommys köttfärssås

  1. Bryn köttfärs i olja tills den tar färg.
  2. Tillsätt lök, vitlök och svamp samt rökt sidfläsk. Stek någon minut till. Krydda med timjan, oregano samt salt och peppar.
  3. Häll i finhackade tomater. Tillsätt vin och låt koka upp.
  4. Häll i grädde och låt såsen sjuda i 30 minuter.
  5. Servera med nykokt spaghetti och riven parmesanost.