Tommy Myllymäkis crème brûlée

Från Mitt kök

Klassisk crème brûlée med knäckig yta sitter sällan fel. Dessutom är den enklare att göra än vad du kanske tror.

30 mars 2015
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 l grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 7 äggulor
  • 125 g socker
  • rörsocker

Gör så här

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Låt sedan frön och stång koka ihop med mjölk och grädde i en kastrull.
  2. Blanda äggulorna med socker i en bunke.
  3. Slå över den varma gräddmjölken och vispa försiktigt. Låt smeten kallna.
  4. Rör upp den kalla smeten och fyll formarna, ca 11 cm i diameter.
  5. Placera formarna i en större ugnsform med höga kanter och tillsätt kokande vatten i ugnsformen. Grädda i vattenbadet på 100 grader i ugnen ca 40 minuter.
  6. Kontrollera att crème brûléerna är klara genom att skaka lite lätt på formarna och se om de dallrar. Då är de klara.
  7. Låt crème brûléerna svalna till rumstemperatur.
  8. Strö över rörsocker på toppen. Bränn av med en brännare.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept