Tomatgratinerad cannelloni med skinka

koket.se
Tomatgratinerad cannelloni
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Tomatgratinerad cannelloni med skinka

12 ingredienser

ca 35 min

Tomatgratinerad cannelloni på färska lasagnplattor fyllda med morot, selleri, rökt skinka och ricotta.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tomatgratinerad cannelloni

  • 400 g färska lasagneplattor
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 1 dl vitt vin
  • 1 förp ricotta
  • 0,25 kruka timjan
  • 0,25 kruka basilika
  • 300 g rökt skinka
  • 100 g parmesanost

Gör så här

  1. Skär morot och selleri tunt samt hacka all lök fint. Fräs alla grönsaker i en stekpanna så det mjuknar. Tillsätt vitt vin och låt den koka några minnuter. Tillsätt tomaterna och låt allt koka samman i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt fint hackade färska örter.
  2. Skär ner skinkan i strimlor och blanda med riven pamresanost i en bunke. Spara en tredjedel av parmesanen till toppen av pastan.
  3. Tillsätt ricottaost till bunken och blanda samman smaka av med salt och peppar.
  4. Ta fram en ugnssäker form. Lägg en pastaplatta i formen, klicka dit en dryg matsked ricotta blandning samt lite tomatsås. Rulla ihop plattan, lägg skarven neråt och lägg alla rullar tätt intill varandra. Fortsätt tills formen är fylld.
  5. Toppa sedan med tomatsåsen och riven ost. Baka på 225 grader i ca 15-20 minuter. Smaklig måltid!