Tandoorikyckling i ugn

Tandoorikyckling i ugn
Foto: tv4
Från Mitt kök

Kyckling i ugn med indisk smak och yoghurtsås. Lägg ner kycklingen och låt marinera i kylskåp i ca sex timmar för maximal smak. Har du inte tid, kan du tillaga direkt.

12 september 2013
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg kycklinglår
  • 1 citron, saften
  • 3 dl tjock yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk spiskummin
  • 3 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk nejlika
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 kruka färsk koriander

Tillbehör

  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • ris
  • mango chutney

Gör så här

  1. Värm ugnen till 230 grader.
  2. Riv vitlök och ingefära i en bunke. Blanda ner alla kryddor, tillsätt yoghurten och blanda runt.
  3. Lägg ner kycklingen och låt marinera i kylskåp i ca sex timmar för maximal smak. Har du inte tid, kan du tillaga direkt.
  4. Häll ut kyckling och yoghurt i en ugnsform.
  5. Baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, eller till kycklingen fått mycket färg och är genomlagad, testa med att sticka hål i kycklingen, saften som rinner ut ska vara helt klar.
  6. Hacka sedan gurka, tomat och paprika fint till ett strössel och koka riset. Mango chutney är ett trevligt tillbehör tillsammans riset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept