Svampragu med gnocchi

25 min
4
Svampragu med gnocchi
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 300 g färska champinjoner
  • 200 g trattkantareller
  • 1 purjolök
  • 4 klyftor vitlök
  • 20 kvistar timjan
  • 2 tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl färskost
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g färsk gnocchi
  • 10 blad färsk salvia
  • 75 g smör
  • 2 dl parmigiano reggiano, grovt riven

Gör så här

  1. Börja med att hacka champinjoner, kantareller och purjolök. Skär allt så fint du kan. Fortsätt med vitlöksklyftorna som även kan rivas eller pressas. Hacka även timjan fint och skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Stek allt utom tomaterna i olja och smör, börja med svamp och lök, fortsätt med timjan. Slå på vinet, låt det koka upp och tillsätt tomaterna.
  3. Tillsätt grädden och koka upp vatten i en separat kastrull till gnocchin.
  4. Riv parmesanosten, vänd ner färskosten i såsen och börja koka gnocchin i saltat vatten. När den är klar, flyter den till ytan.
  5. Bryn smör i en panna, när smöret börjar mörkna och doftar nötter, dra ner värmen och tillsätt salvia.
  6. När gnocchin är färdigkokt, tillsätt till panna nmed smör och salvia. Låt steka några minuter utan att de tar färg, de ska bara suga upp smaken av salvia och smör.
  7. Servera gnocchin med såsen och toppa med riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept