Stir fry med teriyaki-lövbiff

stir fry med strimlad teriyaki-lövbiff
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Stir fry med teriyaki-lövbiff

11 ingredienser

ca 30 min

Strimlad lövbiff med wokade grönsaker som smaksätts med teriyakisås. Toppa med rostade cashewnötter och koriander - middagen är serverad!

Ingredienser

portioner

Stir fry med strimlad teriyaki-lövbiff

  • 20 cm purjolök
  • 2 broccoli
  • 3 morötter
  • 400 g lövbiff
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 limefrukt, saften av
  • 1-2 dl cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • olja

Gör så här

  1. Strimla ner alla grönsaker i mindre bitar och skär lövbiffen i ca 1,5 centimeter tjocka strimlor.
  2. Hacka chili och vitlök fint.
  3. Värm på två stekpannor och rosta nötterna i den första utan olja. Rosta nötterna på medelvärme så de får färg och inte bränns.
  4. Den andra stekpannan ska vara ordentligt het. Tillsätt olja och stek sedan köttet i några sekunder innan grönsaker samt lök och chili går i.
  5. Stek eller woka i några minuter, tillsätt sedan teriyakisås så den blandas med alla ingredienser.
  6. Avsluta med saften från limefrukten och servera tillsammans med koriander och rostade nötter.