Stekt fisk med sojadressing

POPULÄRT
Stekt fisk med sojadressing
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Stekt fisk med sojadressing

9 ingredienser

25 min

Bra och enkel vardagsrätt med torsk, broccoli, soja och koriander.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk (eller annan msc-märkt vit fisk)
  • 2 broccoli (huvuden)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 limefrukt, saft och skal av
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • krasse, till servering

Gör så här

  1. Börja med att dela fisken och salta den lätt runt om och låt den vila innan den steks.
  2. Ta hela broccolin, ta bort eventuellt tjockt skal och blad. Dela sedan hela broccolin i hela grenar som går från toppen till botten.
  3. Blanda dressingen, soja, riven vitlök, ingefära och limeskal, samt saften från lime och sesamolja i en skål.
  4. Koka upp saltat vatten till broccolin.
  5. Stek fisken i en het panna tillsammans med olja, när den fått färg och yta runt om, tillsätt smör till pannan. Ös fisken med smöret medan den steks.
  6. Koka broccolin hastigt så den båller sitt krisp. Lägg upp fisken på tallrik, fortsätt med broccoli och dressing samt lite smör från pannan.