Stekt entrecote med pepparrot

Stekt entrecote med pepparrot
Foto: TV4
Från Mitt kök

Stekt entrecote med soja, citrongräs, ingefära, chili, groddar och pepparrot.

Se fler recept från

Mitt kök


20 april 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 400g entrecote i 4 skivor
  • 40g färsk ingefära i tärningar
  • 1 spansk peppar i tunna skivor
  • 1 lime saft och skal av
  • 1dl soya
  • 1 vitlöksklyfta finriven
  • 2msk sesamolja
  • 10cm färsk pepparrot
  • 2dl groddar
  • 1dl färsk koriander
  • olja till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och krydda entrecoteskivorna med salt och peppar, och stek dem hastigt på bägge sidor. Låt vila på skärbrädan
  2. Värm sojan med, spansk peppar, limesaft och skal, ingefära, vitlök och sesamolja.
  3. Skiva entrecoten tunt och lägg ut på tallrik, häll den varma dressingen över.
  4. Riv pepparroten och toppa köttet med pepparrot och groddar samt lite finskuren koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept