Sidfläskmacka

25 min
4
Sidfläskmacka
Foto: TV4
Från Mitt kök

Krispig macka med sidfläsk, grov senap och honungsstekta äpplen, blomkål och nektariner.

30 juli 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 400 g rimmat sidfläsk, grovt skivat
  • 6 msk grov senap
  • 1 knippe bladpersilja, finskuren
  • 1 tsk torkad mejram
  • 0,5 blomkål, skivat
  • 1 äpple, tunt klyftat
  • 2 msk flytande honung
  • 2 nektariner, tunt klyftat
  • 1 dl rostad lök
  • 100 g ruccola
  • 8 skivor gott bröd
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Stek äpple, blomkål och nektariner i smör i en stekpanna.
  2. Häll på honungen och låt puttra mjukt.
  3. Blanda senap, mejram och persilja.
  4. Stek fläsket gyllenbrunt i en annan stekpanna.
  5. Ta upp fläsket och stek brödskivorna gyllenbruna i fettet.
  6. Bred senapsblandningen på brödskivorna och lägg på toppingen .
  7. Avsluta med ruccola och rostad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept