Senaps- och kaprisfylld lövbiff med varm primörsallad

koket.se
Senaps- och kaprisfylld lövbiff med varm primörsallad
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Senaps- och kaprisfylld lövbiff med varm primörsallad

15 ingredienser

Fylld lövbiff med dijonsenapsdressing och kapris.Servera med en ljummen sallad på färskpotatis och sockerärtor.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk små kaprisbär
  • 4 skivor lövbiff
  • 500 g färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • 140 g sockerärtor
  • 1 förp ärtskott
  • 1 knippe gräslök

dressing

  • 1 tsk ättika
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk grädde
  • 0,5 schalottenlök
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Hacka schalottenlöken fint.
  3. Blanda ättika och socker i en skål och blanda runt tills sockret har löst sig.
  4. Tillsätt löken samt dijonsenap och grädde.
  5. Lägg ut lövbiffen på skärbrädan, salta och peppra och bre ut dijonsenap på halva lövbiffen. Ca en halv tesked per lövbiff.
  6. Toppa med hackad kapris och vik över. Tryck till lite lätt så alla lövbiffar håller ihop.
  7. Strimla sockerärtorna i tunna stavar och hacka gräslöken fint.
  8. Häll av potatisen och dela dem på mitten.
  9. Blanda potatis och sockerärtor i en skål och slå över dressingen.
  10. Tillsätt gräslöken och ärtskott samt blanda runt.
  11. Stek lövbiffarna i olja på hög värme i ca 1 minut på varje sida.
  12. Servera med potatissalladen och plockad dill.