Rotfruktstortilla

Rotfruktstortilla
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Rotfruktstortilla

10 ingredienser

30 min

Vegetarisk tortilla med rotfrukter och ägg som går snabbt att svänga ihop.

Ingredienser

portioner
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 potatis
  • 50 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 kvistar timjan
  • 5 ägg
  • salt
  • olja

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skiva alla tunt. Fortsätt med lökarna och skär ner timjanen.
  2. Stek rotfrukterna i olja någon minut i en stekpanna som klarar av att vara ugnen, fortsätt med löken och timjan i samma panna. Stek tills det mjuknar utan att ta färg.
  3. Baka sedan allt i ugnen på 180 grader varmluft i ca 10 min. Knäck äggen i en bunke och blanda runt.
  4. Ta ut stekpannan ur ugnen, ställ på spisen och slå på äggen. Med en stekspade, lyft försiktigt på rotfrukterna så ägget sipprar ner mellan. Stek några minuter på spisen så det tar färg.
  5. Avsluta sedan i ugnen på 180 grader varmluft i ca 3-5 min.
  6. Ta ut och lägg en tallrik över stakpannan och i en snabb rörelse, vänd upp och ner och servera!