Roquefortkrämad kycklingsallad med sockerärtor och champinjoner

koket.se
Kycklingsallad med roquefortost
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Roquefortkrämad kycklingsallad med sockerärtor och champinjoner

14 ingredienser

20 min

Snabblagad och krämig kycklingsallad med blåmögelost, sidfläsk och rostade valnötter.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 100 g blåmögelost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl kvarg
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g champinjoner
  • 1 knippe rädisa
  • 3 salladslökar
  • 1 dl valnötter, skalade
  • 1 endive
  • 1 bladsallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att plocka bort allt kött från kycklingen och lägg i en bunke. Kasta ben och skin.
  2. Rosta valnötter i en torr panna.
  3. Skär bort svålen på sidfläsket och kasta den. Skär sedan ner fläsket i strimlor och stek i lite olja.
  4. Skär champinjonerna, sockerärtorna, rädisorna och salladslöken i mindre bitar.
  5. Blanda ner tillsammans med kycklingen.
  6. Låt det stekta fläsket rinna av på hushållspapper.
  7. Blanda krossad blåmögelost med kvarg och gräddfil samt lite nymalen peppar.
  8. Slå dressingen över kycklingsblandningen och blanda runt.
  9. Plocka bladen från endive- och bladsallad och placera ut på ett fat.
  10. Lägg på kycklingblandningen och toppa med stekt sidfläsk och rostade valnötter.