Röding med rostad färskpotatis

30 min
4
Röding med rostad färskpotatis
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kummin- och tomatrostad färskpotatis med cheddar och röding.

16 juli 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 100 g lagrad cheddarost
  • 150 g kvisttomat, skivade
  • 1 burk hela plommontomater
  • 100 g gröna brytbönor
  • 1 msk kummin malen
  • 800 g färskpotatis
  • 600 g rödingfilé
  • 0,5 ask kryddkrasse
  • Rapsolja att vända potatisarna i
  • Flingsalt att smaksätta med

Gör så här

  1. Skrapa färskpotatisarna och rosta dem i stekpanna i olja, kummin och flingsalt.
  2. Häll på plommontomaterna på burk och låt puttra tills potatisen är mjuk.
  3. Lägg i brytbönorna och de färska tomaterna och låt dem puttra med några minuter. Salta och peppra.
  4. Stek rödingen knaprig på skinnsidan i olja, salta.
  5. Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, hyvla ost och lägg på, toppa med fisken och häll tomatsåsen på.
  6. Klipp lite kryddkrasse över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept