Rimmad oxbringa i tryckkokare

ca 50 min
4
Rimmad oxbringa i tryckkokare
Foto: tv4
Från Mitt kök

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong, senapskräm och riven pepparrot. När du använder tryckkokare till detta klassiska långkok går det mycket snabbare än vanligt, men det går också att laga rätten i vanlig gryta.

Om du inte har en tryckkokare, låt det koka upp och sedan småkoka under lock i ca 3
timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs.

9 november 2013
Visa mer
ca 50 min
4

Du behöver

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

  • 800 g rimmad oxbringa
  • 500 g potatis
  • 500 g morot
  • 500 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 10 korn kryddpeppar
  • 3 lagerblad

Senapskräm

  • 1 dl grov söt senap
  • 2 dl crème fraiche

Till servering

  • 5 cm färsk pepparrot

Gör så här

  1. Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong
    Lägg kött, grönsaker och kryddor i en tryckkokare. Täck med vatten.
  2. Sätt på locket, förslut det noga och koka upp på hög värme.
  3. När trycket i kokaren är tillräckligt högt hoppar ventilen upp. Sänk då värmen till låg temperatur och låt grytan tyckkoka i ca 35 minuter.
  4. Senapskräm
    Rör ihop senap och creme fraiche.
  5. Servera oxbringan tillsammans med kräm och nyriven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept