Räkpytt med pepparrotskräm

koket.se
Räkpytt med pepparrotskräm
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Räkpytt med pepparrotskräm

12 ingredienser

35 min

Pytt är både enkelt och gott. Perfekt för att använda rester av kokt potatis. Denna goding är gjord på fänkål, spenat och räkor. Toppa med en ljuvlig pepparrotskräm med äpple i.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g potatis
  • 2 tsk fänkålsfrö, stött
  • 1 kruka dill
  • 200 g babyspenat
  • 1 fänkål
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 rött äpple
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den svalna.
  2. Riv både pepparrot och äpple, blanda i en bunke tillsammans med hackad dill.
  3. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, salt och lite senap. Blanda och ställ åt sidan.
  4. Skär ner fänkålen i tärningar, fortsätt med den kokta potatisen.
  5. Stek fänkålen på medelhög värme i några minuter och tillsätt sedan potatisen och de stötta fänkålsfröna.
  6. Låt det steka i ca 5 minuter innan ni tillsätter spenaten. Krydda med salt och blanda runt.
  7. När spenaten fallit samman, toppa med räkor och servera med såsen.