Räk- och krabbkakor med fänkål

Räk- och krabbkakor med fänkål
Foto: TV4

Du behöver

  • 200 g krabbkött
  • 200 g räkor, skalade
  • 200 g kokt ris
  • 1 st gullök, finhackad
  • 3 st ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 st fänkål, finhackad
  • 1 tsk pomerans
  • 4 skivor vitt bröd, tärnat
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st apelsin, saften
  • salt

Gör så här

  1. Blanda räkor, krabbkött, kokt ris, fänkål, pomerans, gullök, dill, äggula och
    brödtärningar till en smet. Smaksätt med salt.
  2.  Forma biffar och stek gyllenbruna i stekpanna. 
  3. Blanda majonnäs, creme fraiche, vitlök, apelsinsaft och salt till en kräm.

  4. Lägg upp räk och krabbkakorna på en tallrik och klicka på krämen
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept