Quesadilla med mexikansk kålsallad

20 min
4
Quesadilla
Foto: tv4
Från Mitt kök

Tortillabröd fyllda med skinka, ost och tomatpuré blir ljuvliga quesadillas. Serveras med en kålsallad med chili, lime, koriander och spiskummin. Yummie!

7 april 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 8 tortillabröd
  • ca 4 msk tomatpuré
  • 12 skivor valfri skinka
  • 2-3 dl ost, riven
  • färsk eller torkad oregano
  • netrual olja till stekning

Sallad

  • 1 huvud spetskål
  • 1 röd chili
  • 1,5 lime, saft och skal av
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 knippe salladslök
  • 0,5 tsk spiskummin
  • salt

Gör så här

  1. Bre på ett jämnt lager tomatpuré på fyra stycken tortillas, lägg på ett tunt lager ost på samma fyra, fortsätt med att fördela ut skinkan på bröden. Toppa skinkan med ost, krydda med oregano, torkad eller färsk är upp till er.
  2. På med ”topp-brödet”, pressa ihop lite lätt och sedan är quesadillan redo att stekas.
  3. Skär kålen, chilin och salladslöken i fina strimlor. Lägg allt i en stor skål, fortsätt med limeskal och limejuice tillsammans med lite salt och spiskummin. Massera sedan salladen så alla smaker blandas och så att kålen mjuknar.
  4. Avsluta med en riven vitlöksklyfta och grovhackad koriander. Blanda runt med olivolja (går att utesluta) och salladen är redo att servera.
  5. Stek quesadillas, en i taget, på hög medelvärme i olja. Osten ska smälta, brödet ska få lite färg på varje sida och bli frasigt, sedan är den redo att serveras tillsammans med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept