Pocherad piggvar med beurre blanc och grillad sparris

Från Mitt kök

Tommys piggvar serverad med vitvinssås och grillad grön sparris. Festligt och gott med få ingredienser!

Se fler recept från

Mitt kök


14 juli 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g piggvarsfilé
  • smör, till formen
  • 1 st bananschalottenlök, finhackad
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk grädde
  • 200 g smör
  • 8 st grön sparris
  • Salt

Till servering

  • Pressad potatis

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form och lägg ned piggvarsfiléerna, slå på 1 dl vitt vin och 1 msk finhackad bananschalottenlök, krydda med salt.
  2. Lägg resterande lök och vin i en kastrull och koka ihop tills 3 msk återstår.
  3. Tillsätt grädde och koka upp. Vispa nu ned smöret i omgångar i såsen så att den tjocknar. Avsluta genom att mixa ihop såsen med stavmixer.
  4. Grilla sparrisen ca 2 minuter på varje sida på grillen, krydda med salt.
  5. Pochera (tillaga i sjudande vatten) fisken i ugn eller under lock på grillen tills den har en innertemperatur av 48 grader.
  6. Servera fisk med sås och sparris samt pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept