Plattfisk med chorizo

Plattfisk med chorizo
Foto: TV4
Från Mitt kök

Plattfisk med chorizo, tryffel, stekt vaktelägg och rökt paprika.

Se fler recept från

Mitt kök


23 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g bergtungafilé
  • 8 st sparrispotatis
  • 1 st chorizo, skivad
  • 1 st svart tryffel, skivad
  • 1 tsk tryffelolja
  • 8 st vaktelägg eller 4 små vanliga ägg
  • 100 g smör
  • Ett knippe färsk timjan
  • 0,5 st citron, cest och saft
  • 1 st röd paprika
  • 1 tsk rökt paprika pulver

Gör så här

  1. Koka potatisarna mjuka och skala dem.
  2. Skär paprikan i 4 bitar, vänd runt i lite olja och baka dem i ugn på 200 grader i ca 15 minuter.
  3. Ta bort skalet på paprikan när de fått ordentlig färg.
  4. Stek potatisen och chorizoskivorna i paprika pulvret.
  5. Stek fiskfileérna gyllenbruna i smör tillsammans med timjan.
  6. Tillsätt citronzest och citronsaft i pannan när fisken är genomstekt. Salta.
  7. Stek vakteläggen på ena sidan – gulan ska vara lös. Salta.
  8. Blanda i paprikan och tryffeloljan med potatisen och chorizon.
  9. Lägg upp på tallrik och hyvla tryffeln ovanpå.
  10. Lägg på fisken samt smöret från pannan, toppa med vaktelägg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept